2010. október 28., csütörtök

Napi színterápia: a KÉK!

Jöhet egy kis színelemzés? Mondjuk üveggyűrűkkel... Elsőként, a KÉK! :)

A színek befolyásolják hangulatunkat, érzéseinket, lelkivilágunkat. Vannak színek, amelyek természetünkhöz közelebb állnak, amiket szeretünk, és ...vannak, amiket elutasítunk. Ám ezek életünk során is változnak, gyerekkorunkban egész más színek a kedvenceink, mint huszonéves
korunkban, sőt hangulatunktól, jelenlegi élethelyzetünktől, élményeinktől függően is pillanatonként változhat az a szín, amit a legszívesebben látunk.

A kék színből tisztaság, csendesség és hűvösség árad, harmónia, biztonság, nyugalom, a feloldódás, végtelenség érzését kelti. Betegség vagy kifáradás esetén megnő rá az igény. Pihenésre irányuló vágyat mutat.

Világoskék: összehúzó, fertőtlenítő, hűtő hatású, magas vérnyomás, gyulladások, fertőzések, pajzsmirigy és torokbetegségek, hörghurut és tüdőbetegségek, égések, csípések, magas láz ellen hatásos.




(Az infokat köszi Harcoska Verses oldalának!) :)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon ötlet! Szép ékszerekkel...

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek! A zöldes-kékes a legszebb! Olyan, mint a tenger... *-*

    VálaszTörlés
  3. Csudaszép gyűrűk! Amit pedig a kékről mondasz, de érdekes! Nem vagyok kékes, de két napja világoskéket gyöngyölök, és most gyógyulok ki egy kisebb gyulladásos nyavalyából! Lehet, hogy a kék gyöngyeim segítettek... :-D

    VálaszTörlés
  4. Jön a többi szín is majd folyamatosan. Csak legyen szép idő, fotózni :))

    Cimbilimbi: Én szeretem a kéket, sokat hordom is. Ennek örömére töltöttem egy türkiz színű füli a Meskára is :D

    VálaszTörlés