2010. október 4., hétfő

Meglepetések vására - Bonyhád

A bonyhádi Népzenei Találkozó és Völgységi Szüret nekem a meglepetések vására volt. Minden tekintetben. Az új sátrunk debütált, még a rendes ponyva nincs kész rá, egyelőre kényszermegoldással üzemelt, de így is a csodájára jártak. Még a hotdogos néni is! :)


Aztán váratlan vendégeink voltak Pestről, teljesen meghatódtam tőle, komolyan. Nem tudom, hogy ment a szervezés, de az egészről fogalmam sem volt, hogy jönnek! Tiszta boldog voltam végig a vásár alatt!!! Fincsi forralt bort kortyolgattunk, nevettünk, beszélgettünk, lepényeztünk, hamburgereztünk, nagyon jó volt! Mögöttünk egy cuki pónis fogat foglalt helyet!

A forgalomba nem szakadtunk bele, de szerencsére azért nem voltunk veszteségesek sem, anyagilag. Hazafele úton a gumi-pókok felmondták a szolgálatot, s a korom sötétben az összes sátor-elemet elhagytuk a kocsi tetejéről. Ezzel majdnem balesetet okozva. Szerencsére megúsztuk az egészet egy eltört sátor-lábbal, de nagyon ijesztő volt! :(

S a nap szégyenfoltja, amit muszáj leírnom, bárki bármit is gondol majd róla. Két 5-6 éves cigány kislány ellopott tőlem a vásárban 8 db gyűrűt, annak ellenére, hogy hárman is figyeltük őket!!!! Szerencsétlenségükre, mikor az utolsó ékszerem lopták, észrevettem hogy mit ügyködnek, utánuk mentem s kaptak egy "gyenge" fejtágítást, meg a kedves szülők is. A gyűrűket pedig visszakaptam. Mentségükre legyen mondva, később az anyuka nógatására bocsánatot kértek a kis "hölgyek", s biztosítottak róla, hogy többet nem fordul elő ilyen. Nagyon elszomorítónak, sőt mi több undorítónak tartom, hogy ilyen pici lányoknak, akik még ki sem látszanak a földből, ilyen egyáltalán megfordulhat a fejében. S nem csak hogy megfordul, de nyolcszor visszajönnek lopni tőlem. A helyzetet még nonszenszebbé teszi, hogy az a család lopott meg, aki a roma hagyományőrzőket képviselte a rendezvényen. Úgy tűnik - sajnos - már gyerekként el vagyunk rontva, s ezen nincs mit szépíteni. Bocsánatkérés ide, vagy oda!

5 megjegyzés:

  1. Nem lep meg, hogy mindenki a csodájára járt a portékádnak! Mennyi mennyi sok szépség! :)

    VálaszTörlés
  2. Hmm, jó lehetett, szeretem a vásárokat :)

    Az utolsó bekezdéshez szólnék pár szót: óvodapedagógusként jól tudom, hogy minden ilyen kis korban dől el. Minden. Sajnálatos, hogy már az ember-palántákban sem bízhat az ember :(

    VálaszTörlés
  3. Szilva: köszönöm szépen! :)

    Mona: Hatalmas rajtatok a felelősség!!! Nem is tudom, mit lehetne még ehhez hozzátenni. A barátnőm szociológus, mindig mondom neki is, hogy abszolút nem irigylem. Munka terén, ti, tuti hogy nem fogtok unatkozni!!! :(

    VálaszTörlés
  4. Csudajó ékszereket vittél a vásárra! Jól kinagyítottam a képeket, úgy bogarásztam végig mindet :-) Édesapád honlapját is megnéztem, nagyon tetszenek a barcasági edények, főleg a nagyobb tálak... és az medáljaidon is visszaköszönnek azok a minták is - nagggyon jók!!

    VálaszTörlés
  5. Cimbilimbi, köszönöm :) Kicsit lassan halad a honlap feltöltése. Apa csinálja, de eléggé elfoglalt. Majd noszogatom.. A barcaságin kívül van még sok más is... :)

    VálaszTörlés