2010. október 5., kedd

Gyöngy is, nemez is

Ritkán adom a fejem nemezelésre, nem az én kezeimnek való mesterség, de most, hogy itt az ősz, megint előkerültek a fiókból a puha, színes gyapjúim. Ezeket a nemes anyagokat még Pécsen szereztem be, a tegnapi este folyamán pedig mini golyókat görgettem belőlük, és úgy gondoltam, legyen most mindegyikből nyaklánc. És lett. Íme:
Picit mindegyik a szívemhez nőtt, más-más okok miatt. A nemez golyókat egyébként kagyló gyöngyök és teklák, műanyag gyöngyök egészítik ki, na meg az ezüst lánc. Ezek pedig ősrégi medálok, de valamiért most előkerültek, s úgy gondoltam, most van apropója, hogy a blogon is debütáljanak. Kezdeti ismerkedéseim a drótozással:

Igen, tagadhatatlanul szeretem a kéket! :))

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a gyöngy és a nemez "ötvözése", klassz kis nyakláncaid születtek! Viszont nekem a gyöngy medálok picivel jobban tetszenek. Nagyon bájosak és romantikusak! ;)

    VálaszTörlés
  2. Te is aztán sokmindent kipróbálsz!!! Nemezelni én idén nyáron kezdtem szappannal... télen böködni fogom!
    Nagyon ügyes vagy! A drótjaid is tetszenek!!!!

    VálaszTörlés
  3. Tetszenek a nemezes kombinációk! :) Főleg a bézs!
    Én is gyúrtam golyókat, szappannal. Első próbálkozás volt sok év kihagyás után. Kiskoromban nemezeltem utoljára, és akkor rettenetesen viszketett a tenyerem. Mostanra megerősödött a bőröm. :)
    Nem tudom, hogy korábban nemezeltél-e már, vagy Neked is új élménynek számít-e, de jó buli nem?
    Fanni Facebookról. :)

    VálaszTörlés
  4. Lányok, ti aztán villám-kommentelők vagytok :D Nem is tudok ilyen gyorsan reagálni!!!

    Szilva: Nekem a gyöngyösök közül a szívecske a kedvencem, előszeretettel hordom is. Az saját használatra készült :)

    Marika: Mindenképpen látni szeretném a bökdösés eredményét ám... :)) Azt hiszem, rendkívül kíváncsi-fáncsi vagyok a kincseid tekintetében :D főleg mióta felfedeztem nálad azt a klassz free-form vonalat, amit csinálsz.

    Fanni :)) én már tavaly elkezdtem nemezelni. Az a legnagyobb bajom, hogy a kezem rendkívül kényes ehhez, s ez eléggé korlátok közé szorít. Télen amúgy is állandóan ki van száradva, annyira, hogy kireped. Fogalmam sincs, mit kéne kezdeni vele. Kentem már rá mindent, de tartós eredményt nem hoz. Ezen a nemezelés természetesen csak ront. Tavaly gömb-füliket csináltam, ugyanezekből a színekből. Nagyon szeretem is őket. A Facebookon kommenteltem neked, hogy a nemezes munkáid is szívesen látnám! :) Puszi

    VálaszTörlés
  5. Szia Dóri! nagyon jók ezek a nyakláncok, érdekes ez a nemezgolyós kombináció :)
    én tavaly karácsonykor rengeteget nemezeltem, apró golyókat gyúrtam fülbevalónak és rózsákat tűnemezeltem kitűzőnek. Utána az összeset elajándékoztam a barátnőimnek, hadd örüljenek. :) A drótos ékszereid is kitűnőek, bár mi tagadás, nekem jobban tetszenek a golyósok. :)
    Nem tudom, neked az agyag jót tesz-e, de anyukám esküszik rá, hogy száraz kézre agyagozni a legjobb. Múltkor én is anyagoztam és bevált, puhább lett tőle a kezem. Emellett pedig az Amway körtés L.O.C.-jét szokta anya kenegetni a száraz bőrére, az nálunk bevált. Na, meg a körömvirágkrém! Most cska ennyi jutott az eszembe, remélem segítettem. :)

    VálaszTörlés
  6. June: Köszönöm a tippeket! :) Én még az agyagozás jótékony hatásáról nem hallottam, de kapóra jön, úgyis éppen tervezem pár új kerámia elkészítését. A körömvirágkrémet ki fogom próbálni! Most épp a szappanom is körömvirágos, házi szappan, és nagyon szeretem. Hátha jó hatása lesz. Annak ellenére h mindig hordok kesztyűt is télen, a helyzet egészen lehangoló :(

    VálaszTörlés
  7. Naná, hogy a kék a kedvenc! :)
    Kezedre javaslat: (nekem bevált, már ha egyszer bekenem,érzem,hogy jobb utána, és jó sokáig elég egy tégely)http://www.bioszallito.hu/Soliteint-hidratalu-kozapolu-aloe-vera?termek-8526

    VálaszTörlés