2010. szeptember 4., szombat

Otthonaink szépségéért

A Mesterségek Ünnepe óta nem hagy nyugodni a gondolat, hogy szívesen készítenék kerámiából olyan kis kincseket, melyek szebbé tehetik otthonainkat, lakásainkat, amúgy is hangulatosan kialakított belső tereinket. Ezeknek a tárgyaknak különösebb funkciójuk nincs, "csak" önmagukban kedvesek és bájosak, örömre fakasztják a szívet. A gondolatot tett követte, úgyhogy elkészültek a legújabb lakás-dekorok a műhelyemben.

Szívecskés kis lógattyúkat - ha úgy tetszik - ajtódíszeket készítettem. Finom, nemes szalagokkal, gyöngyökkel variáltam a kerámia részeket. Vendég-hívogatók lettek, szerintem. Több variáció is készült, egy picikét mindegyik más.
Csináltam egy lila madárkásat is , meg egy égszínkéket. Utóbbihoz egyelőre nincs szalagom.

Újfajta mánia lett nálam a színes kerámia virágok készítése. A gondolataimban már hatalmas csokor szerepel belőlük, és mind más meg más. Persze, egyelőre csak pár darabot készítettem, próbaképp. Elég tarkák lettek, de szerintem fel lehet velük dobni egy amúgy szürke íróasztalt vagy étkezőt. Nektek mi a véleményetek? Tetszenek, vagy annyira nem..?


Hogy az ékszerekhez se legyek teljesen hűtlen, pár szívecskés medált is készítettem! Őket inkább az egyszerűség jegyében: egyszínűek, natúr bőrön szalagon lógnak! :)

6 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszenek a szívecskék, a kerámia virágok pedig még inkább. Remélem még látunk újabbakat is!Jó munkát kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakoznék az előttem szóló véleményéhez!:)
    Nekem a pöttyös szívecskék a kedvenceim.El tudom képzelni őket karácsonyfadíszeknek,de valentin napi dekorációnak,ajándéknak is.Meg még sok mindennek.:)

    VálaszTörlés
  3. Szerelmes vagyok a kerámiáidba!!!!! :)

    VálaszTörlés
  4. A szív díszek nagyon tetszenek, meg a szív medálok is. De a virágok valahogy túl tömörek, lehetnének kicsit légiesebbek (amennyire az agyag engedi). De ugye persze nem értek hozzá, ez csak az egyéni véleményem :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Nagyon jó ötlet a kerámia dekoráció. A szívecskések nálam a befutók :) , amúgy is a piros az én színem. Kíváncsian várom a többit is...mert lesz ugye? :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi csajok :))

    Mona: Tavaly már csináltam ilyen kis kerámia figurákat, én karácsonyi ajándékokra/csomagokra tettem, névjegykártya helyett. Idén megint tervezek velük hasonlót, szerintem majd Meskára is töltök ilyesmit, ha sikerül idén időben elkészülni velük.

    sesame: Igen, igazad van, a virágokon még dolgozni fogok, hogy szebbek legyenek és más színűeket is szeretnék. Ezek most olyan próba-szerencse jellegűek egyelőre :)

    Eryka: Lesznek, lesznek. Legalábbis tervezem bőszen. Szeretnék a vásárokba is kivinni, kíváncsi vagyok hogy milyen fogadtatása lesz! :)

    VálaszTörlés