2010. július 13., kedd

Szent László Napok - Szekszárd

Többen hiányoltátok a Szent László napról szóló bejegyzésem, amit egy időre töröltem, pusztán a blog-játék miatt, hogy egy darabig még "főoldalon" legyen és jobban érvényesülhessen. Tehát most ez jön..

"Ideje, hogy visszatérjek picit a realitás/és a blogolás talajára. Az eltűnésemnek több oka is volt: egyrészt szerettem volna, ha a játék picit a blog nyitóoldalán marad; másrészt dolgoztam; harmadrészt a diplomaosztóm lázában égtem, ami múlt pénteken volt és szerencsére minden szuper jól sikerült. Kiderült, hogy a talár dög meleg, az ünnepély hosszú, de mindezt elfeledtük Szigetváron, ahol egész napos pancsolást rendeztünk az osztó után, otthon pedig éjfélig grilleztünk és ünnepeltünk a családdal. Egyszóval szuper nap volt!

Közben – bevallom töredelmesen – ritkán került a kezeim közé ékszer, eléggé meg is csappant a készletem. A megrendeléseket azért csinálgattam, voltak a jól megszokott formák, voltak érdekes és különleges, olykor vicces dolgok, ezeket majd mutatom. Előbb azért beszámolnék a szekszárdi vásárról is, - mert ha jól rémlik - még az Alsónyékinél ragadtunk le utoljára, amiről megírtam hogy pocsék volt, és ez így igaz. A Szent László Napok viszont mindenért kárpótoltak bennünket! Rengeteg eladásom volt, este 10-ig kint voltunk, sokan dicsérték az ékszereket és vitték is őket rendesen, szóval abszolút feltöltődtem és az egész pozitív löketet adott. Remek, színvonalas programok voltak végig: sok-sok népzene, néptánc, korhű játszópark, vitézi bemutatók, fegyveres bemutató, színházi előadások, fáklyás körtánc este. Az időjárás is kedvezett nekünk, csak egyszer mosta el a hatalmas tömeget (kb. 10 percre). Aztán a kitartó nézelődők szerencsére visszatértek.

Cukiságos szektor

Kedvenceim, a Langaléta Garabonciások. Gólyalábakon szuper-jó műsort adtak, a könnyem is folyt a nevetéstől! Aki szemfüles, fekete ruhában felfedezheti az egykori Suhancosból már jól ismert Szabó Balázst! ♥

További életképek: A csodás barátnőm korhű ruhában hajat font a kislányoknak; különböző népi bemutatók; körtánc és a végére egy kép amit nem bírtam kihagyni; plusz a vásári kiskutya!"

Lassan pedig töltöm fel az újdonságokat, és a régi dolgokat is, amiket még mindig nem mutattam. Időközben két adag csodás üvegem is kiégett. Egyszóval: Van miről lerántanom a leplet, azt hiszem... :)

5 megjegyzés:

  1. Grat a diplomához, és a vásárhoz! :)
    Az újdonságokat pedig kíváncsian várom :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm lányok :) igyekszem szép sorban mindenfélét feltenni :)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a mérföldkőköz (diploma), és a fantasztikus vásárhoz!:-) Végre én is megjöttem és próbálom bepótolni a lemaradásaimat.:-)

    VálaszTörlés
  4. Marcsi, édes vagy :) neked is köszönöm!

    VálaszTörlés