2010. július 20., kedd

Kerámiák, játékok, negatív hullámok

Kicsit elhagytam magam a blogolás terén újabban. Nem érzem magam valami jó passzban, talán a fáradtság miatt, de pontosan nem tudnám megmondani. A héten több (5-6) olyan terméket is felfedeztem a Meskán, és ilyen-olyan blogokon, amit egy az egyben rólam másoltak. Természetesen, sehol sem voltam semmilyen formában feltűntetve, plusz egy csomó negatív oldallal szembesültem (közvetve vagy közvetlenül), leginkább a gyurmás témára igaz ez. Tudom, hogy lehet ezen nyavajogni, lehet szitkozódni vagy lehet kilépni a sorból és félrevonulni a "versenyből".. Mert ez az egész végülis valahol az. Én most mindegyikhez túl fáradt vagyok, úgyhogy egyelőre az egészet csak tudomásul vettem, aztán majd kezdek vele valamit. Több szót nem fogok ezen a blogon fecsérelni az ilyesmire. Mindenki azt ad el, ott és úgy, ahogy neki tetszik (jó érzéssel vagy anélkül).

Mutatok most inkább kerámiákat. Bennük legalább nem csalódom, és tuti hogy nem jönnek velem szembe az utcán. (És a Meskán sem. Még..)

Ők már a modernebb vonalat képviselik. Picit elszakadva a virágmintáktól.


Vad színek :)

Maradt még egy domborműves gyűrűm is

Sok-sok elhagyatott medál. Néha összeszerelem őket, néha meg szét. Jó lenne már dűlőre jutni. Elsőként az erdő színei.


Boci tarka


Színkavalkád

Timi rendelésére egy csomó gombot is le kellett gyártanom, amit persze ismét nagy örömmel tettem. A kis gombok majd a Szélkakas kereskedésben várják új gazdájukat, csodaszép óriás batyukon! Életemben először volt szerencsém fehér agyaggal is dolgozni. Valóságos álom, és egy egész munkafázist spórolok vele.

Ezeket a kis pipsókat pedig még régebben csináltam. Csak úgy vannak a nagy világban. Lehet őket fellógatni a szobában, ajándékra tenni, csomagokra, igazából bármire. Egy-kettőt már elajándékoztam, de azért maradtak még bőven.

És: Hogy picit jobb kedvem legyen, kapásból három játékra is jelentkeztem. Férc-Juditnál, Cséjénél és Ergánál. Ti is tegyétek meg mert érdemes! :)

14 megjegyzés:

  1. Fel a fejjel! Engem is másolnak már, láttam valahol ugyan oylan faszívecskés fülbevalót a meskán, mint amilyet én már eladtam. De mivel olyan szívet bárki vehet készen, nem bosszankodtam elvégre az nem volt valami nagy ötlet,hogy legyen belőle fülbevaló..Szóval én eddig még megúsztam.. Viszont látom, hogy van valaki ,aki egyre inkább Csiliékszert másolja, és azt hiszem írt róla ő is egyszer..Na, az a leányzó kissé dühít, de nem szólok bele, majd elintézi a lelkiismeretével. De most nem azért írok neked, hogy negatív hullámokat küldjek,van most neked elég abból! :)
    A boci medál, és a kismadarak a kedvenceim ! :) És egyébként a színén kívül miben különbözik a fehér agyag a simától? Én csak párszor agyagoztam eddig, leginkább kézműves vásárokon, szóval nem sokat értek hozzá, és kíváncsi lennék! :)

    VálaszTörlés
  2. Sesame, szerintem a Csilit elég sokan másolják már. Legalábbis az alap-ötletét. Én is olvastam már nála ilyesmiről. Engem leginkább az dühít, hogy ugyanúgy, ugyanott, áron alul ugyanazt eladja, amit nálam látott. És most nem az olyan tök alap dolgokra gondolok, amit kb minden gyurmás meggyúr egyszer életében, hanem egyedi dolgokra. De hát szíve joga.

    A fehér agyag pedig annyiban más, hogy nem kell engóbozni, és rögtön alapból szép fehér színt kapsz. Az itteni fehér gombjaim például ilyen agyagból készültek. Nem kellett színtelen mázon kívül semmibe belemártanom már :) Plusz szerintem sokkal-sokkal kezelhetőbb mint az eddigi agyagok amikkel dolgoztam. Könnyebb gyúrni, nem reped, nem töredezik és "nem olvad el" a kézben.

    VálaszTörlés
  3. Az alapötletet, hogy ilyen anyagból virág kitűzőket csináljanak, szerintem még enm baj ha kölcsön veszik, sokféle stílusú, formájú dolgot lehet úgy alkotni. De tegnap láttam a meskán egy virág kitűzőt, és azt hittem Csilié, mert teljesen az ő stílusa, színei, még középen a gomb színe is rá vallott..és megdöbbenve láttam,hogy nem az övé, és természetesen az ő árainál jóval olcsóbban kínálta az illető! Csili pedig azért adja annyiért, amennyiért, mert ő sokat dolgozik velük, biztos van névjegykártya,egyedi csomagolás, adózik utána, tervez, utánajár stb, stb..Jó lenne, ha a meska fellépne ha ilyen egyértelmű másolást lát valahol, vagy jelenthető lenne az illető, és kivizsgálnák a dolgot..
    A fehér agyag dolog jól hangzik! :)Engem az engóbozás meg a mázazás nemigen érint, egyik agyagom sincs kiégetve, nem tudom hol lehetne. Persze van,a hol bérégetést vállalnak,de most ezt a pár darabot vigyem el, és fizessek érte a jó ég tudja mennyit? Egyébként ha a sima agyagot nem mártogatod előtte, attól még látszik rajta a máz, csak nem olyan élénk, ugye?

    VálaszTörlés
  4. Egészen más színe van annak, ha valamit leengóbozok a mázazás előtt, és ha nem.
    Most hogy mondtad ezt, tök véletlen én is felfedeztem teljesen Csilis kitűzőket. Hát végül is sajnos ez van, ez egy piac, vagy ahogy írtam is versenyhelyzet. Szóval, fel lehet venni a kesztyűt, mást nem nagyon lehet tenni.

    Általában a fehér engóbos dolgok világosabbá teszik a mázat, de ez sem szentírás végül is. Vannak olyan ékszereim, amiken csak engób van. Nem csak fehéret használok, de a fehér agyag a fehér alap-engóbot nagyon jól kiváltja :) Én szívesen kiégetném neked a dolgaid, de gondolom eléggé messze vagy :( Pár darabért bérégetést kérni mondjuk tényleg nem éri meg.

    VálaszTörlés
  5. Hát igen, én Budapesti vagyok, Tolnában pedig nem igen járok, pláne nem törékeny,kiégetetlen agyaggal megrakva.. :( nembaj, ah egyszer lesz kertes házam, oda építtetek kemencét. Bár lehet, hogy más-más kemence kell kenyeret és egyebet sütni, agyagot égetni, üveget olvasztani.. nem értek hozzá :)De ha egyszer feléd járok, majd feltétlenül szólok! :)Ez az engób dolog onnan jutott eszembe, hogy gyakran látok olyan kerámiákat, ahol látszik,hogy nincs engób,sőt máz sincs mindenütt,csak elnagyoltan, össze -vissza.. szerintem jópofák :) Főleg a színes máz mutat jól fehér agyagon ilyen formában, ha eddig nem tetted, szerintem próbáld ki :)

    VálaszTörlés
  6. ez a helyzet borzasztó.. nem is tudok mit mondani, mert fogalmam sincs, mit tennék, ha velem fordulna elő..... :S

    viszooont a kerámiáidat imádom...... egytől egyig mindet :)))
    különösen a gombok, a pöttyösök, a vad színű medál.. áh nagyon szeretem én a kerámiát mindenhogy :)

    VálaszTörlés
  7. Mondjuk ez nem is rossz ötlet egyébként.. :D Most kicsit megihlettél.. Fogok csinálni valami tarkát azt hiszem. Csak a végére nehogy olyan legyek mint valami absztrakt művész :D

    VálaszTörlés
  8. Tori: Most láttam csak hogy írtál te is .. a google megtréfál engem rendre :DD

    A kerámiák nekem is a szívem csücske maradt azért. Amikor van kedvem nekiülni akkor rendszerint több mindent alkotok belőle. Most legutóbb a nem fehér agyagunk nagyon megdolgoztatott, kezelhetetlen volt :S Azért hálisten sikerültek a gombok. :))

    VálaszTörlés
  9. A másolásos dolog sajnos előfordul, nem lehet kivédeni. De aki tudja hogy hol kaphatja mega jobb minőséget az úgyis azt választja.

    Nekem már az előbb Meskán feltünt az a nagyon szép kis kerámia a vad színes...egyből tudtam hogy a Tiéd! ilyet csak Te tudsz :)

    VálaszTörlés
  10. Én is mindig egyből tudom, hogy ha a főoldalon megjelenik egy szép kerámia, az csak a tiéd lehet, mindig meg is szoktam nézni! Általában akkor teszel fel újat, amikor én. :)
    Ezek közül a kék-lila medál tetszik a legjobban :)

    VálaszTörlés
  11. A másolás dolog tényleg gáz... velem még nem fordult elő, de nem is fog szerintem, nem nagyon ismeri senki a boltomat.

    VálaszTörlés
  12. Én is Anna véleményét osztom, a másolás soha nem hasonlít az eredetire. Akinek van szeme látja a különbséget, akit ez meg nem érdkel az lehet tőled nem is vásásolna, mert nincs érzéke a lényeghez.:-) Szóval fel a fejjel...:-) Olyan jó lenne ha nekem is lenne időm a meskára, de már ezer éve nem voltam fenn.

    Különben szóltak, hogy másolnak vagy véletlenül botlottál bele?

    VálaszTörlés
  13. Húúú, ez lemradt, én is imádom a kerámiáidat!:-D

    VálaszTörlés
  14. Köszi lányok :) Mennyi komment, csak kapkodom a fejem... Most már picit jobb passzban vagyok, csak néha, mikor az ember amúgy sincs jól, akkor tökre le tudja húzni az ilyesmi. Biztos a nagy meleg miatt nyűgös vagyok :D

    Marcsi: Egyébként nem szóltak, magamtól vettem észre tök véletlen a Meska főoldalon és másutt.

    VálaszTörlés